Exclusiv: Daniel Sabou, manager regional în cadrul departamentului de copii şi juniori al FRF

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj a fost numit miercuri manager regional în cadrul Proiectului „Naţional Junior Cup FRF – Interliga Naţională de Fotbal”, prin care se urmăreşte dezvoltarea fotbalului juvenil din România

Fotbalul românesc nu trece printr-o perioadă foarte bună, iar principalul motiv îl reprezintă numărul mic de competiţii organizat la nivel naţional, dar şi numărul redus de echipe înscrise în competiţiile judeţene. Pentru a da o altă faţă fotbalului din România, Federaţia Română de Fotbal demarează începând din acest an un proiect intitulat „Naţional Junior Cup FRF – Interliga Naţională de Fotbal”. Iniţiatorul acestui proiect este Pavel Velcotă, ales în vara acestui an şeful departamentului de copii şi juniori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF).
Principalul scop al proiectului este de a atrage cât mai mulţi copii spre fotbal şi a populariza acest sport începând de la nivel local până la nivel naţional. Se urmăreşte descoperirea copiilor talentaţi, cu un real potenţial motric şi tehnic în practicarea fotbalului de performanţă, educarea, pregătirea şi formarea lor în centre judeţene, regionale şi naţionale.
Pavel Velcotă, a numit opt antrenori regionali cu care va colabora pe perioada derulării acestui proiect, având marţi o primă întâlnire cu aceştia la sediul FRF. Printre cei aleşi să se ocupe de dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori se numără şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj, Daniel Sabou, fostul manager al clubului Viitorul Zalău.
„Domnul Daniel Sabou a fost numit manager în Regiunea Nord-Vest, care va cuprinde judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. În fiecare zonă am ales oameni de fotbal, preşedinţi de AJF-uri care pot să ne ajude în derularea acestui proiect. În perioada următoare vor fi numiţi şi managerii zonali, care vor fi antrenori de fotbal, iar împreună vom încerca să ne ocupăm cât mai bine de tot ce înseamnă competiţie la nivel de copii şi juniori în România. În acest moment nu avem o bază solidă la copii şi juniori. La început, vom pune accentul pe volumul de competiţie, apoi pe calitate”, ne-a explicat Pavel Velcotă, iniţiatorul proiectului.
„Naţional Junior Cup FRF – Interliga Naţională de Fotbal” se va organiza la nivel naţional în 41 de judeţe plus municipiul Bucureşti.
„Naţional Junior Cup FRF” este un model competiţional unic, deoarece include două competiţii, una cu patru campionate într-unul singur, iar alta cu două campionate într-unul singur. Prima cuprinde campionatele Under 8, Under 9, Under 10 şi Under 11, unde vor evolua copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani. La primele două nu va exista finalitate cu competiţie la nivel naţional, iar la celelalte două, campionatele vor fi finalizate cu fazele naţionale a Memorialelor „Gheorghe Ene” şi „Gheorghe Ola”.
A doua competiţie va cuprinde campionatul Under 12, care se va încheia cu faza naţională a „Cupei Hagi-Danone” şi campionatul Under 13, competiţie rezervată juniorilor D, care se va încheia cu faza naţională.

One Thought to “Exclusiv: Daniel Sabou, manager regional în cadrul departamentului de copii şi juniori al FRF”

  1. EU

    In calitate de parinte a unui copil pasionat de fotbal si nedreptatit de prea multe ori de arbitrii platiti, sau in ultimul timp, intimidati de om/ oameni pusi in functii importante, imi exprim opinia personala (specific) ca ati pus lupul paznic la oi.
    Va intreb: Are voie presedintele unui AJF sa stea la marginea terenului sau chiar pe teren in timp ce echipa lui (sau sa specificam: care pana in urma cu cateva luni era a lui, acum fiind a sotiei, ca stim cum stau lucrurile in Romania), tipand si urland cand la copii, cand la arbitrii ce si cum sa arbitreze? Oare nu antrenorul sau proprietarul clubului ar trebui sa isi incurajeze echipa?
    Va mai intreb: Oare acei arbitri nu s-au simtit intimidati? Oare nu au arbitrat in favoarea respectivei echipe? OARE NU E CONFLICT DE INTERESE? sau in fotbal nu poate fi vorba de asa ceva? Si mirarea noastra: oare cum poti sa atragi astfel copiii inspre fotbal, asa cum ati spus in articol? Imi exprim regretul sincer ca fiul meu iubeste acest sport si ca e nevoit sa vada nedreptatile, bine ca se intampla doar atunci cand joaca cu anumita echipa. (stim noi toti cu care!!!)

Leave a Comment